MODERN DIET CENTER
Γεώργιος Γ. Ανδρονικίδης MSc (Hons)

BLOG

Monday, 16 March 2020 13:01

Αναστολή Λειτουργίας Γραφείου Λόγω Κορονοϊού Covid-19

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και από θέση ευθύνης προς εσάς και γενικότερα στην κοινωνία, σας ανακοινώνω την αναστολή λειτουργίας του κέντρου διαιτολογίας μου - Modern Diet Center έως 30/03/2020. Οι διαιτούμενοι θα ενημερωθούν αναλυτικότερα με προσωπικό μήνυμα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σας παρακαλώ αφιερώστε μερικά λεπτά για να διαβάσετε την παρούσα δημοσίευση. ?

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι ραγδαίες εξελίξεις και ο κίνδυνος εμφάνισης εξάρσεων της νόσου από το κορονοϊό SARS-COV-2 καθημερινά αυξάνεται...

Πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία, η οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει πάρει διαστάσεις ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Με βάση τα προαναφερόμενα δεδομένα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε την έξαρση της νόσου και κατ’ επέκταση τις τραγικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μελλοντικά η εξάπλωση του συγκεκριμένου ιού στο πληθυσμό της χώρας μας, θεωρώ ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας την ευλαβική τήρηση των κύριων μέτρων πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Για περισσότερες πληροφορίες: https://eody.gov.gr/disease/koronaios-neos-mers-cov/

?Επίσης γνωρίζω πως όλοι αρχικά θεωρήσαμε υπερβολικά τα μέτρα εγκλεισμού - απομόνωσης μας στο σπιτι ΑΛΛΑ έπειτα σκεπτόμενοι τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις εξάπλωσης του κορονοϊού ΠΡΕΠΕΙ να αποφύγουμε τις κοινωνικές συναθροίσεις. ? ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ?

?Οι στιγμές εγκλεισμού και απομόνωσης είναι δύσκολες αλλά καθώς είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε δημιουργικά αυτήν την περίοδο και να μην κάνουμε τα προφανή (NETFLIX,INSTAGRAM, FACEBOOK, FAST FOOD MEALS, Ταινίες.....) ΑΛΛΑ θα μπορούσαμε να επενδύσουμε χρόνο στο διάβασμα, γυμναστική στο σπιτι και γενικά να επενδύσουμε χρόνο στον εαυτό μας (Mental Investments)‼️

⚠️Τέλος γνωρίζω πως ο εγκλεισμός σίγουρα επηρεάζει αρνητικά τη διατροφική συμπεριφορά σας και κατ’ επέκταση τη σύσταση του σώματος σας, για αυτό το λόγο σας προτείνω να συνεχίσετε να τηρείτε ευλαβικά τις Βασικές Αρχές Διατροφής που σας έχω κοινοποιήσει στο παρελθόν....
⚠️Να ενυδατώνεστε επαρκώς.
⚠️Να μην παραλείπετε γεύματα.
⚠️Να προσπαθήσετε να καταναλώνετε ημερησίως τουλάχιστον ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλί για να εξασφαλίσετε την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη της βιταμίνης C και κατ’ επέκταση να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα σας.
⚠️Ένα ακόμη μέτρο πρόληψης για τη θωράκιση του οργανισμού σας από το κορονοϊό Covid-19 είναι η καθημερινή λήψη προβιοτικών είτε υπό τη μορφή ενός πρόβειου γιαουρτιού ή με τη λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα ή να επικοινωνήσετε με άλλους τρόπους μαζί μου❗️

?Σίγουρα ο μεγαλύτερος εχθρός σε αυτές τις καταστάσεις είναι ο πανικός ...ΠΡΟΣΟΧΗ?

Καλή συνέχεια σε όλους & Καλό κουράγιο ❗️

Read 301 times

Contact us

Get in touch

Διατροφολογος Θεσσαλονικη Καλαμαρια